Wie droomt er niet van; zwevend zonder enige druk op het lichaam, zonder pijnlijke gewrichten de nacht door te brengen. Niet te warm en vooral niet te koud. Slapen alsof men drijft. Water is de ondergrond die zich perfect aan uw lichaam kan aanpassen en waarop u kunt drijven vrijwel zonder tegendruk. Hoe u ook wilt slapen, zelfs overdwars, in bed past het water zich aan uw lichaam aan. Water is het element waaruit het leven op aarde voor 90% uit bestaat, hoogstwaarschijnlijk komt het hierdoor dat een waterbedzo heerlijk slaapt. Slapen op water geeft een verkwikkend effect doordat het als geen ander "materiaal" het lichaam en de geest op natuurlijke wijze kan ontspannen. Waterbed nachtrust kan U hierbij helpen.

Waterbedden, in de winter verwarmend, in de zomer koelend. De minimale, volkomen gelijkmatige opwaartse druk op uw lichaam bewerkt dat u niet meer hoeft te draaien en de wenden om er voor te zorgen dat uw bloedvaten eindelijk weer voor de zo hoognodige bloedsdoorstroming kunnen zorgen. Ook om deze reden kunnen de spieren zich eindelijk ontspannen na een jachtige en inspannende dag. Ook als u geen problemen met de spieren, gewrichten of bloedsdoorstroming hebt zult u het slapen op water als weldaad voor uw lichaam ervaren.

De heupen en de schouders zijn die gedeeltes van het menselijk lichaam die zo goed mogelijk ondersteund moeten worden. De conventionele matrasfabrikant moet zeer veel moeite doen om deze ondersteuning zo goed mogelijk te bewerkstelliggen. Doordat men hier moet ondersteunen zonder dat het lichaamsgewicht te zeer op de ondersteuning drukt is dit nauwelijks te bewerkstelligen. Dit alles door waterbed nachtrust.

Ook is het voor de matrasfabrikant bijna onmogelijk om voor een ieder gewicht en lichaamsbouw een universele matras te construeren. Liggend op een watermatrasvallen ongeveer 90% van de drukpunten die bij een conventionele matras optreden weg. De bloedvaten worden hierdoor veel minder worden afgekneld. Een bijkomend fenomeen bij het waterbed is dat de benen iets omhoog te liggen komen waardoor het bekken iets achterover kantelt. Hierdoor worden de rug- en lendenwervels iets natuurlijker belast, de druk op deze wervels zal hierdoor sterk verminderd worden. Doordat het omhulsel van watermatrassenniet onder druk staat en zodoende als stevige en vooral soepele omhulling gebruikt wordt kan uw lichaam op vrijwel iedere plek door het water gesteund worden. Uw inwendige lichaamstemperatuur is ongeveer 36° tot 37°C,
De uitwendige lichaamstemperatuur bedraagt ongeveer 30°C. Het waterbedwordt verwarmd op een temperatuur van ongeveer 25°C. Hierdoor zal het temperatuurverschil ervoor zorgen dat warmte aan het lichaam onttrokken wordt zonder dat u het hierdoor te koud krijgt. In de zomer kan het bed in de meeste gevallen iets koeler ingesteld worden als in de winter. Hierdoor wordt het koelende effect in de zomer vergroot, terwijl u het bed in de winter als mollig warm zult ervaren.