waterbed telstiel
waterbed telstiel
waterbed telstiel

Met een waterbed op zich ben je natuurlijk nog niets.  Net zoals elk ander bed moet een waterbed ook "aangekleed" worden.  Dit kan op vele verschillende manieren.


Eerst en vooral is er de tijk die de ganse waterbedmatras overspant en alzo een eerste beschermende laag vormt.  De tijk is matras-specifiek dus deze wordt best aangeschaft bij de aankoop van het waterbed.   Het is belangrijk dat de tijk zeer nauw aansluit.  De tijk zorgt er immers mede voor dat uw watermatras mooi in vorm blijft.

Hierover komt dan best nog een beschermende overtrek.  Met het hoeslaken wordt dan de bekleding van de watermatras op zich afgewerkt.  Belangrijk bij de aankoop van de beschermhoes en het hoeslaken is de hoogte van de watermatras.  Een gewone matras is meestal iets dunner.  Neem de maat van de hoogte van de watermatras en bekijk de maten op de verpakking.  Zo staat u niet voor een onplezierige verrassing bij thuiskomst.  Uw waterbed handelaar kan u hiet vast en zeker over adviseren.

Verder kan het waterbed dan afgewerkt worden met tekstiel waarnee u enig ander bed zou afwerken. Slaapt U liever onder een donsdeken of gewone dekens.  Hier is geen enkel verschil als bij gewone bedden. Waterbed tekstiel heeft meestal grotere afmetingen dan bekleding voor traditionele bedden. daar waterbedden meestal iets groter en ruimer zijn.

In de betere tekstielzaken is allerhande tekstiel te vinden in de meeste maten.  Ook de meeste waterbedhandelaars zullen een selectie van waterbeddengoed kunnen aanbieden.