waterbed conditioner
waterbed conditioner
waterbed conditioner

Een waterbed conditioner heeft de bedoeling om Uw waterbed in een hygienische staat te houden zodanig dat U gerust in een proper en fris bed slaapt.

Het toevoegen van de conditioner moet ongeveer 2 maal per jaar gebeuren.  De conditioner voorkomt algenvorming, kalkaanslag en zorgt ervoor dat het materiaal van Uw watermatras flexibel blijft..

Wanneer u geniet van uw welverdiende nachtrust bent u er misschien niet van bewust dat een waterbed net als een traditioneel bed, een ideale broedplaats is voor bacterieen. Deze nestelen zich in het water en veroorzaken gassen die leiden tot een onaangename geur. Met een jaarlijkse dosis conditioner voorkomt u dit perfect.

Een waterbed conditioner is gemakkelijk in aanbreng. U mengt het gewoon met het water dat reeds aanwezig is in uw waterbed. De meeste conditioners voorkomen ook luchtbelvorming en onderhouden het vinyl van uw waterbed. Het houdt alles netjes proper.

Wanneer u last heeft van luchtvorming dient u zeker een een conditioneraan te brengen. Het voorkomt lekken die kunnen ontstaan doordat het vinyl op bepaalde plaatsen uitdroogt. Als u bovenstaande goede raad opvolgt kan u op beide oren slapen en voorkomt u alle narigheden die u waterbed kunnen toetakelen.


Bij het niet optimaal onderhouden van uw waterbed zal makkelijker slijtage optreden wat de levensduur van het bed kan beinvloeden.

Vraag bij aankoop van een waterbed zeker enkele flesjes conditioner aan de verkoper.