Om een waterbed te verhuizen kun je prima de verhuisservice van een waterbedwinkel inschakelen, of een goede verhuizer.

Maar de doe-het-zelfer kan met enige handigheid ook zelf aan de slag gaan. Je hebt alleen geen garantie (lees: gratis reparatie of vervanging) als er iets mis gaat.

De eerste manier van een waterbed verhuizen is wel de makkelijkse maar ook de meest kostelijke.  Vraag steeds een prijsoffertje om later niet voor verassingen te komen staan.  De doe-het-zelf methode zal betekenen dat u zelf, met eventueel wat hulp, de handen uit de mouwen moet steken. 

De eerste stap is het leegpompen van het waterbed (zie Waterbed Leegpompen)

Gebruik hiervoor een speciale pomp.  deze pompen zijn te huur bij de meeste waterbedwinkels.  Ook andere verhuurbedrijven kunnen je hier misschien ook wel helpen.  Pomp zolang tot al het water uit de matras gezogen is.  Door nog iets langer te pompen (niet te lang) zal de matras vacuum gezogen worden.  Sluit dan de matras terug af.  Op deze manier is de matras gereduceerd tot zijn kleinste volume en is hij redelijk gemakkelijk oprolbaar.  Demonteer het bed en verplaats het naar de nieuwe locatie.  Leg de matras op het bed en vul het waterbed opnieuw met zuiver water. 


Belangrijk :

  • Zorg bij het demonteren van het bed dat er geen beschadigingen kunnen voorkomen aan de watermatras.
  • De beste manier om een watermatras te verhuizen is door deze op te rollen.


Als je de matras wilt opslaan voordat je het weer gebruikt, let dan op het volgende :

  • Als de matras langer dan 4 weken niet gebruikt wordt, gebruik dan de vinyl spray om de matras in goede staat en schoon te houden.
  • Laat de matras na vorst eerst goed ontdooien.