Bij een waterbedhoort een heater. Dit toestel maakt dat u ’s avonds in een verwarmd waterbedslaapt maar er zijn ook een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Zoals de warmteverdeling, energieconsumptie en beveiligingen tegen overhitting. Bovendien zijn er 2 types waterbedheaters. De mechanische en elektrische waterbed heater. Het grote voordeel van de elektrische heater is dat die veel nauwkeuriger werkt. Vaak tot op 0,2° C correct. Door het grote succes van de elektrische heater wordt bijna elk nieuw waterbedgeleverd met een elektronische heater.

Niet elke waterbed heateris perfect. Er zijn verschillen in o.a. energieverbruik. De meeste heaters verbruiken rond de 300 Watt maar dit kan schommelen. Hoe hoger het verbruik, hoe hoger de energiefactuur. Daarnaast is het ook belangrijk om op de warmteverdeling te letten. Neem de correcte heater voor uw waterbed. De omvang van uw bed is hier van belang.

Dewaterbed heateris het toestel dat uw verwarmd waterbed lekker warm houdt voor en tijdens de slaap. Het is dan ook belangrijk om dit correct en op tijd in te stellen. In de winter is het vaak niet nodig om de hele dag door uw waterbed te verwarmen. Het volstaat meestal om ’s avonds de waterbed verwarming aan te leggen en enkele uren later kan je genieten van een heerlijk warm waterbed. Wel niet vergeten de heater aan te leggen een tweetal uur voor het slapen gaan. Het kan een tijdje duren eer uw waterbedverwarmd is.